19034_taalatelier_noord-zuidpool.jpg

Taalatelier HorizonTAAL Linkebeek
9 januari t.e.m. 27 februari 2019

In samenwerking met vzw ‘de Rand’ organiseren we taalstages en taalateliers onder de noemer HorizonTAAL. De taalstages gaan door van 09 januari tot en met 27 februari 2019 in GC de Moelie in Linkebeek. Inschrijven kan via: GC de Moelie - 02 380 77 51 – info@demoelie.be

 

Huiswerkbegeleiding en Leesbevordering
Schooljaar 2018-2019

De Horizon VZW heeft het voorbije schooljaren zijn activiteiten van huiswerkbegeleiding en leesbegeleiding uitgebreid in Beersel. Volgende scholen namen aan de projecten deel:
GBS Blokbos Lot, GBS Huizingen, VBS Sint-Victor Alsemberg; GBS DE Springveer in Alsemberg en Sint-Victor secundair. Ring-TV ging op bezoek in juni 2015 in de basisschool Sint-Victor Alsemberg. In GBS De Schakel in Linkebeek loopt eveneens sinds 2017-2018 een Leesbevorderingsklas en een Huiswerkklas.

 
 
Inschrijven kan via:  De Moelie

Inschrijven kan via: De Moelie

HORIZONTAAL - TAALSTAGE NEDERLANDS VOOR KINDEREN 4 - 12 JAAR

De schoolvakanties zijn voor kinderen het ideale moment om deel te nemen aan leuke activiteiten. Voor kinderen voor wie het Nederlands niet de moedertaal is, is het ook goed om tijdens de vakantie Nederlands te leren en te oefenen. Daarom organiseren De Horizon vzw en vzw ‘de Rand’ speelse en leerrijke stages Nederlands. Met een gevarieerd programma beleven de kinderen een unieke week in het Nederlands. De begeleiders stimuleren de kinderen tijdens het spelen om Nederlands te spreken. Het zijn geen taallessen.

 
boy-child-childhood-346796.jpg
 

Voorleeshuis Rode!
Februari 2017, Ring-tv: Over de Rand
aflevering 22

De Horizon vzw is in 2017 gestart met de oprichting van drie voorleeshuizen: twee in Sint-Genesius-Rode en één in Drogenbos). Dit zijn plaatsen, thuis bij mensen, centraal gelegen, waar ouders met hun kinderen naartoe kunnen gaan op woensdagnamiddag en/of zaterdag en waar er wordt voorgelezen en taalspelletjes worden gespeeld.

Deze voorleeshuizen zijn een antwoord op de nood van een aantal gezinnen die het moeilijk vinden om een vrijwilliger thuis te ontvangen. Ring-TV kwam alvast een kijkje nemen in het voorleeshuis in Rode.